Diensten

Prothese

Wij zijn specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese die wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig is.
Beproefde technieken en moderne materialen zorgen voor een mooi en esthetisch resultaat. U kunt uw nieuwe kunstgebit eventueel laten voorzien van versterkingen tegen breken of scheuren, een zachte laag in het ondergebit voor meer draagcomfort of een transparante gehemelteplaat in het bovengebit. Als u de beschikking heeft over een foto met uw natuurlijke tanden, dan kunt u deze meenemen zodat we uw natuurlijke uitstraling weer kunnen herstellen.

Op verwijzing / samenwerking met een tandarts of implantoloog vervaardigen wij geheel zelfstandig ook partiële / frameprotheses en overkappingprotheses op wortels of implantaten.

Hoe lang duurt het voordat ik een nieuwe prothese heb?

Vanaf het eerste bezoek tot plaatsing werken wij zelfstandig aan uw gebitsprothese. Hierbij bespreken wij met u uw persoonlijke wensen. In totaal bestaat de behandeling uit maximaal vijf afspraken. De afspraken plannen we samen met u op de voor u meest gunstige tijdstippen. Indien er spoed vereist is kunt u dit aangeven.

1e Afdruk, 2e Definitieve afdruk, 3e Beet bepalen, 4e Passen in was, 5e Plaatsen nieuwe prothese.
Het fabriceren van een nieuwe gebitsprothese

  1. Tijdens het eerste bezoek wordt een medische anamnese afgenomen (dan kijken we hoe het met uw (mond)gezondheid is en ook de prothetische status wordt beoordeeld) en de 1e afdrukken worden gemaakt.
  2. Er worden individuele malletjes gemaakt waarmee we de precieze vorm van uw onder- en bovenkaak vast kunnen leggen.
  3. Vervolgens wordt de relatie van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vastgelegd zodat – als u straks dichtbijt – de kiezen ook op de juiste manier op elkaar komen. Ook wordt overleg gevoerd over de kleur en vormgeving van de tanden.
  4. U krijgt de gebitsprothese ter beoordeling te zien. Deze is in was zodat er nog veranderingen mogelijk zijn. Maak van deze mogelijkheid gebruik, nu kunnen er nog gemakkelijk veranderingen worden aangebracht.
  5. De gebitsprothese wordt na uw goedkeuring verder afgewerkt en vervolgens geplaatst.

De dag na plaatsing controleren wij de mond op eventuele pijnplekken en of er ongemakken zijn bij het eten.

Neem a.u.b. contact op met ons als:

  • er pijnklachten zijn
  • uw kunstgebit los zit
  • uw gezicht veranderd is
  • uw gebitsprothese regelmatig breekt
  • etc.

Herkent u een van deze bovenstaande problemen, maak dan een afspraak met onze praktijk. Tenslotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit.

Nazorg en garantie zijn voor ons een vanzelfsprekende zaak. Wij geven sowieso op geleverd werk één jaar garantie en eventuele problemen achteraf (bijv. pijnplekken) lossen wij kosteloos voor u op.

Reparaties en aanpassingen (rebasing) van een volledig kunstgebit (boven én onder) zijn bij ons in bekwame handen. Dit zijn meestal handelingen die vergoed worden door het basispakket van uw verzekeraar.

ONTWij zijn aangesloten bij de overkoepelende Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Voor u een extra zekerheid aangezien deze organisatie een geschillencommissie kent.